Przez cały październik pani Anna Małachowska oraz pani Jolanta Kantypowicz i pani Aleksandra Mrozowska prowadziły zajęcia kształtujące odpowiednie nawyki żywieniowe. Dzieci uczęszczające do świetlicy wzięły także udział w konkursie plastycznym pt. „Przepis na zdrową, kolorową sałatkę warzywną lub owocową”. Prace wykonane były w formie kolażu. Energia, jesienna aura i ekspresja kolorów – to możemy powiedzieć o wszystkich dziełach konkursowych świetliczaków. Spośród złożonych 15 prac jury w składzie: pani Basia Bagińska, pani Karolina Krzyżostaniak, pani Arleta Formela wyłoniło pierwsze trzy miejsca oraz pięć wyróżnień.
II miejsce – Alicja Sobczak 2a
III miejsce – Wojciech Prena 0a
Wyróżnienie: Patryk Paździerski 4a, Marta Selonke 4c, Jagoda Piela 4b, Konrad Krocz 0a, Paulina Bock 2d.
Organizatorzy nagrodzili laureatów oraz wszystkie dzieci biorące udział konkursie.
Rozstrzygnięcie konkursu nastąpiło 8 listopada w Międzynarodowy Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Święto uczciliśmy dodatkowo robiąc przy użyciu sokowirówek soki warzywno-owocowe z marchwi, jabłek, gruszek, pomarańczy i bananów. Każdy uczeń przebywający w tym dniu w świetlicy, mógł skosztować zdrowych i naturalnie słodkich soków.