Dzieci z grupy Bystrzaków wiedzą dobrze co jest ważne dla naszego zdrowia. Oczywiście zdrowe odżywianie. 22 listopada podjęły wielkie wyzwanie – same przygotowały sobie śniadanie.
Każde dziecko przyniosło składniki potrzebne do wykonania kanapek: gotowane jajka, żółty ser, pomidory, paprykę, ogórki. Po starannym umyciu rączek, założeniu fartuszków i przygotowaniu stanowisk pracy wszyscy zabrali się do pracy.
Dzieci samodzielnie smarowały pieczywo masłem, a następnie układały na kromkach wybrane przez siebie produkty.
Można śmiało powiedzieć, że zadanie wykonały doskonale. Podczas robienia kanapek kształciły odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijały kreatywność, wyobraźnię oraz dbałość o higienę. Okazało się, że dzieci jednak lubią warzywa, a najlepiej smakują im kanapki zrobione własnoręcznie, które wyglądały pięknie, kolorowo i zawierały mnóstwo witamin.
2018-11-22